το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου

Tο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στην προσπάθεια του να ενημερώσει τα μέλη του για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το Διαδίκτυο και τους τρόπους αποφυγής τους, δημιούργησε το παρακάτω χρήσιμο ενημερωτικό φυλλάδιο.

SaferInternet - Upload a doc

Πατήστε το τετραγωνάκι πάνω δεξιά για να δείτε το κείμενο σε πλήρη οθόνη ή αποθηκεύστε το από εδώ.
Δείτε και το παρακάτω τηλεοπτικό spot.

Read this doc on Scribd: SaferInternet

Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Μάθε να το χρησιμοποιείς σωστά.

Και το βίντεο από YouTube
Ασφαλής Χρήση Ίντερνετ για παιδιά & νέους


2 σχόλια:

Xrysostomos είπε...

Δε διαφωνώ με το μήνυμα που επιχειρεί το (δεύτερο) βίντεο να περάσει, αλλά με την επιχειρηματολογία του. Με ένα μέρος αυτής, για να είμαι ακριβής.

Είπαμε, να προστατεύσουμε τα παιδιά από πιθανούς κινδύνους του ιντερνετ. Αλλά να προσπαθούμε να τα πείσουμε με αποσπάσματα από τη Καινή και την Παλαιά Διαθήκη μου φαίνεται αφελές.

Εμένα δεν με πείθουν. Πόσο μάλλον έναν 13χρονο...

Ε. Στάμου είπε...

Κι εγώ δε θα διαφωνήσω μαζί σου για τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σ` αυτά, αλλά στην πραγματικότητα, έτσι όπως παρουσιάζεται και στο πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά να προστατευθούν από τους κινδύνους του διαδικτύου. Έχω ανήλικο παιδί και βλέπω την κατάχρηση που κάνει, ειδικά με τα παιχνίδια. Ώρες-ώρες νομίζω ότι το διαδίκτυο λειτουργεί πραγματικά σαν ναρκωτικό κι αυτό με τρελαίνει. Να μην αναφέρω τους πονοκεφάλους, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζονται. Παραβλέπω λοιπόν το λόγο και το θέλημα του Θεού και στέκομαι στο εθισμό και στους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.