το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών




Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών υπό την μουσική διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου, εμφανίζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης σε μια βραδιά με έργα που είχε ερμηνεύσει, αποσπώντας θετικές κριτικές από το κοινό, και στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κατά την πανηγυρική συναυλία για τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης μας, στις 20 Φεβρουαρίου 2013, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Καρόλου Παπούλια.
Πρόκειται για τα έργα: Εισαγωγή στον  Έγκμοντ, του Λ. β. Μπετόβεν,  και τη Συμφωνία Αρ. 41 του Διός , του Β. Α. Μότσαρτ.
Η εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων 100 Χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, και είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Πηγή
 
"Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γεωργίου Βιζυηνού
Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της νεοελληνικής πεζογραφίας, "Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γεωργίου Βιζυηνού, παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το φετινό καλοκαίρι. Το αμάρτημα της μητρός μου θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Ήπειρο και σε καταξιωμένα φεστιβάλ όλης της χώρας. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Ιωάννινα. Η παράσταση θα αρχίσει στις 9.30΄ το βράδυ και οργανώνεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. 

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική – Στίχοι: Βαγγέλης Γιαννάκης
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη
Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικοπούλος, Αθηνά Ζώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: