το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τιμητική εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη στα Γιάννενα


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19:30 στο Καμπέρειο Ίδρυμα (2ος όροφος).

Θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Στασινάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και πρέσβυς του ελληνισμού με θέμα:

"Το έργο και η σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη"

Με το σχολείο μου, Γενικό Λύκειο Πεδινής, συμμετέχοντας σ` αυτή την εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη, θα παρουσιάσουμε μια δραματοποιημένη αφήγηση του αποσπάσματος "Αλέξης Ζορμπάς" από τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β Λυκείου, με ταυτόχρονη βιντεοπροβολή. Η κατασκευή του βίντεο αποτελεί προσπάθεια οπτικοποίησης του αφηγηματικού λόγου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

4 σχόλια:

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Ευαγγελία, σου εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση και φυσικά αναμένουμε ανάρτηση με πληροφορίες και υλικό από την εκδήλωση!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Γιώργο, Βασιλική, Φωτεινή, Λίτσα, καλή σας επιτυχία!
Και βέβαια περιμένουμε υλικό. Πόσο σημαντικό να πλαισιώνονται οι εκδηλώσεις με τέτοιες συμμετοχές.
Βλέπεις, Λίτσα, εσείς πραγματοποιείτε τα περί ανοιχτού σχολείου που υπαινισσόμαστε στην τελευταία μας σχολική ανάρτηση.
Και πάλι καλή επιτυχία!

gnosostalides είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ε. Στάμου είπε...

Καλοί μας φίλοι από την Κω, μαθητές και καθηγήτρια, σας ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να σε συνοδεύουν οι ευχές τέτοιων καταπληκτικών φίλων.
Μετά την εκδήλωση θα ανεβάσουμε το βίντεο στο youtube.

Αχ, Διονύση μου, το παλεύουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Θυμάσαι το Ρίτσο; Μην φαντάζεσαι βέβαια τέτοια μεγαλεία σαν τα δικά σας, που κινητοποίησαν κι εμάς και μας έκαναν περήφανους που ήμαστε μαζί σας. Ανοιχτό σχολείο, εσείς τουλάχιστον, μας το διδάσκετε στην πράξη και καθημερινά τι σημαίνει και μακάρι όλα τα σχολεία να ήταν σαν και το δικό σας.

Σημασία για μας έχει ότι και τα τρία παιδιά δέχτηκαν με μεγάλη προθυμία τη συμμετοχή τους σ` αυτή την εκδήλωση, "ξεβολεύτηκαν" για τις πρόβες που τις κάναμε απογεύματα Σαββάτου και μας εντυπωσίασαν με το δυναμισμό και την ενεργητικότητά τους.
Πρέπει να πω όμως ότι κι άλλη μια παρουσία στην ομάδα μας ήταν ΠΟΛΥΤΙΜΗ, η μαθηματικός μας η Μαρία Ιατρίδου που είναι για όλους μας κατί σαν "γκουρού" που λέει κι ο Καζαντζάκης, ψυχικός οδηγός και εμψυχωτής και και.... Και βέβαια ο διευθυντής μας που είναι μπροστάρης σε πάρα πολλά και πάντα μας βοηθάει και μας υποστηρίζει. Μόνο μέσα από τέτοιες αρμονικότατες συνεργασίες μπορεί να αναδειχθεί η δυναμική μιας ομάδας.

Καλή Αποκριά σας εύχομαι παιδιά.