το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΤΑΞΗ

Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning γιορτάζει τα τρία χρόνια εφαρμογής της στα σχολεία της Ευρώπης και βραβεύει τους νικητές του εθνικού eTwinning διαγωνισμού δημιουργίας και έκφρασης, με τίτλο: "Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης". Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning ή από ελληνικές σχολικές μονάδες που υλοποιούν ήδη μια eTwinning συνεργασία. Οι νεότεροι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ζωγραφιές και σχέδια, όπου εξέφραζαν την άποψή τους για τη σημασία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα.
Οι νικητές του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία «Βίντεο», το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου δημιούργησε το παρακάτω έργο, στο οποίο απονεμήθηκε έπαινος και για το οποίο η επιτροπή αξιολόγησης έκανε το εξής σχόλιο.

«Το έργο είναι θαυμάσια επεξεργασμένο, με ωραία αλληλουχία εικόνων και μουσική επένδυση. Περιγράφει δε την επιτυχημένη ιστορία του eTwinning έργου του σχολείου που ταυτίζεται με την πορεία της δράσης. Διαπνέεται από ποικιλία νοημάτων - τη μάθηση, το παιχνίδι, την ομαδικότητα, τη φιλία, το ταξίδι - και δίνει έμφαση στο στοιχείο της χαράς που απορρέει από τα νοήματα αυτά. Δυνατή στιγμή του βίντεο είναι η κατασκευή με τα ανθρωπάκια των ευρωπαϊκών χωρών, όπου αναδεικνύεται το ανθρωπιστικό στοιχείο της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης και τονίζεται πως "όλη η Ευρώπη είναι ένα σπίτι".»

2 σχόλια:

Elena Elliniadou είπε...

Έψαχνα να βρω το ιστολόγιο σου και τελικά το βρήκα!
Σε βάζω στα αγαπημένα μου.

Ε. Στάμου είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Σήμερα άρχισα ουσιαστικά να ασχολούμαι μαζί του.