το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

ptyxiouxos.net

Στους συνδέσμους που προτείνονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βρήκα τον "Πτυχιούχο".

Τι είναι ο «Πτυχιούχος»;
(Οι πληροφορίες προέρχονται από το F.A.Q.)


"Το «ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος» είναι ένα παιχνίδι γνώσεων βασισμένο στο αντίστοιχο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Η βασική διαφορά τους βρίσκεται στο γεγονός ότι όλες οι ερωτήσεις του «Πτυχιούχου» είναι από την σχολική ύλη. Έτσι, μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και εύκολα τις απαντήσεις σε ερωτήσεις της ύλης τους. Η ιδέα για το παιχνίδι ξεκίνησε με την παρατήρηση ότι οι μαθητές παίζοντας το online παιχνίδι του «εκατομμυριούχου» αποκτούσαν πολύ εύκολα και γρήγορα γνώσεις που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν αποστήθιση, κόπο και χρόνο από τον μαθητή. Στηριζόμενοι στο σκεπτικό «μάθηση μέσα από το παιχνίδι» ξεκινήσαμε την δημιουργία του «Πτυχιούχου».
Το όλο project βασίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση σε οικονομικό όφελος. Είναι φτιαγμένο από ανθρώπους της εκπαίδευσης για ανθρώπους της εκπαίδευσης.
Το παιχνίδι αποτελείται από τρία κομμάτια, ένα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης : Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Κάθε βαθμίδα έχει την δική της ομάδα ερωτήσεων και τους δικούς της διαχειριστές.
Η ιστοσελίδα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα παιχνίδια και δυνατότητες. Τελευταίες προσθήκες είναι η Κρεμάλα, η Πτυχιούπολη, οι Γραμματοεισβολείς, το Αριθμοφιδάκι καθώς και ο MyΠτυχιούχος όπου οι μαθητές μπορούν να παίζουν με ερωτήσεις βασισμένες σε μια συγκεκριμένη ενότητα ύλης."

Να λοιπόν μια εξαιρετική πρόταση για τους μαθητές μας, η οποία συνδυάζει μάθηση με παιχνίδι και διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: