το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Από το τρίτο πρόγραμμα του ελληνικού ραδιοφώνου μεταδίδονται κάθε μέρα τρίλεπτα αφιερώματα (στις 10.00, 13.00, 17.00 και 20.30),  βασισμένα στο έργο λογοτεχνών που σφράγισαν με το έργο τους την ελληνική ποίηση. Σπάνια ηχογραφήματα αλλά και πρωτότυπες ηχογραφήσεις, καταγράφουν τον ποιητικό λόγο ξεχωριστών ποιητών από όλο το φάσμα του ελληνικού ποιητικού κόσμου. Από τον Γεώργιο Σουρή, τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Γεώργιο Δροσίνη και τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, μέχρι τους νεότερους Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου, Θωμά Γκόρμπα και Γιώργο Μπλάνα, ο αφιερωματικός αυτός κύκλος εστιάζεται στο έργο λογοτεχνών που σφράγισαν με το έργο τους την ελληνική ποίηση.
Ξεχωριστή θέση στο όλο εγχείρημα κατέχει το Κυριακάτικο ωριαίο αφιέρωμα (στις 16.00) στον ποιητή της εβδομάδας που προηγήθηκε. Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι που συστήνει με τρόπο εύστοχο τον τιμώμενο ποιητή, μέσα από κείμενα, κριτικές, μελέτες και αναφορές, που συνοδεύουν το έργο του.
Την επιμέλεια, την παραγωγή και την παρουσίαση των Εβδομάδων αυτών, αλλά και του ωριαίου αφιερώματος, έχει ο παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος Κώστας Φασουλάς.
ΠΗΓΗ: Τρίτο Πρόγραμμα



Η εβδομάδα 9 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2012 ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. 
Ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη διάβασε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος και ο ίδιος ο ποιητής. 

Ακούγεται ηχογραφημένο το ωριαίο αφιέρωμα της Κυριακής, 15-07-2012.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΤΑ "Ο Μανόλης Αναγνωστάκης στο σχολείο"
Περιοδικό  «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ»,  τεύχος 121 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2005), σελ. 443-454. 

Γιάννης Παρίσης, Μ. Αναγνωστάκης, "Στο Νίκο Ε...1949". Ερμηνευτικές παρατηρήσεις.

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Λίτσα, όσος και να ήταν ο χρόνος της απουσίας μου από τις ηλεκτρονικές γειτονιές δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει τη χαρά, τη συγκίνηση, το θαυμασμό που μου προκαλούν οι παρεμβάσεις σας - οι δικές σου και άλλων συναδέλφων.

Να είσαι καλά, "πάντα ν' ανταμὠνουμε" και καλή μας χρονιά.

Ε. Στάμου είπε...

Καλώς τον! Για ποια απουσία μιλάς, εσύ Διονύση έγινες άφαντος. Καλά που επανήλθες στις ηλεκτρονικές σου γειτονιές. Πολύ χαίρομαι.
Καλή μας χρονιά.
Χαιρετισμούς στην παρέα.