το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η ιστοσελίδα ερευνητικής εργασίας του Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων



Μικρές ομάδες εργασίας είχαν αναλάβει να διερευνήσουν τις πηγές, να συλλέξουν τα δεδομένα, να τα εξετάσουν κριτικά, να τα επεξεργασθούν και να δημιουργήσουν νέες, πρωτότυπες συνθέσεις. Δούλεψαν ομαδικά και ανέπτυξαν σχέσεις συνεργασίας και συλλογικότητας με τα άλλα μέλη των ομάδων εργασίας. Συνέθεσαν σύντομες εργασίες με εικόνα και λόγο, έκαναν ηχογραφήσεις, φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπήσεις.

Τελειώνοντας την ερευνητική εργασία του α΄ τετραμήνου 2011-12, ολοκληρώσαμε (σχεδόν) και τη δημοσίευση των εργασιών μας στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε γι` αυτό το σκοπό.  Οργανώσαμε το υλικό μας κατά θεματικές σελίδες και υποσελίδες, που βρίσκονται στο αριστερό μενού του ιστοτόπου. 
Στις σελίδες μας μπορείτε να βρείτε και πλούσιο εικονιστικό υλικό το οποίο προέρχεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, από την ψηφιοποίηση εικόνων που περιλαμβάνονται στα λευκώματα του κυρίου Αν. Παπασταύρου, τα οποία αναφέρουμε στη βιβλιογραφία. Τον ευχαριστούμε θερμά και από εδώ, γιατί με μεγάλη προθυμία μας έδωσε την άδεια να ψηφιοποιήσουμε ό,τι και όσο εικονιστικό υλικό από τα λευκώματά του χρειαζόμασταν. Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η συλλογή εικόνων, που προέρχονται από την εικαστική απόδοση εκείνης της εποχής, μας έφερε πιο κοντά στο «κλίμα»  και την "ατμόσφαιρα" της εποχής.

Οι κριτική σας ματιά θα μας βοηθήσει πολύ να  εμπλουτίσουμε τις ιδέες μας και να βελτιώσουμε τη δουλειά μας.

13 σχόλια:

Elena Elliniadou είπε...

Η πιο πρωτοπόρος φιλόλογος και εξευρενήτρια του Διαδικτύου είναι φίλη μου και είμαι περήφανη! Μπράβο Λίτσα μου! Κορυφαία δουλειά. Τυχερά τα μαθητούδια σου μικρά και μεγαλά. (Περιττό να σου πω έχω μυστική αποστολή να μάθω ποια χρονογραμμή χρησιμοποιείς στα ελληνικά!) Φιλιά πολλά

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Τα λόγια είναι περιττά...που λέει και το τραγούδι.
Μπράβο σας, παιδιά! Μπράβο και στη δασκάλα σας! Μαθαίνουμε και μεις από τη δουλειά σας.

Περισπωμένη είπε...

Απλώς πέρασα να χαιρετήσω...Δεν έχω τι άλλο πια να πω...

dreamteamk9 είπε...

Λίτσα, εξαιρετική δουλειά! Κρίμα που δεν είμαστε στο ίδιο σχολείο να συμμετέχω και εγώ και να μάθω πώς γίνεται μια εμπνευσμένη εργασία.

dreamteamk9 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ε. Στάμου είπε...

Γεια σου ρε Έλενα! Μη μου λες τέτοια, δεν κάνει. Σ` ευχαριστώ που είσαι τόσο καλή φίλη. Είμαι τυχερή!
Για τη χρονογραμμή χρησιμοποιώ το http://www.timetoast.com/ Είναι πολύ εύκολο, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Φιλάκια πολλά, ιδιαίτερα στη Νεφέλη.

Ε. Στάμου είπε...

Γεια σου και σένα κυρία Βάσω μας και σ` ευχαριστούμε πολύ. Ο παλιός μαθητής σου ο Βασίλης (είναι στους αχριτέκτονες) περιμένει με αγωνία να σε καλέσει στη μεγάλη παρουσίαση. Την κανονίζουμε για 25 Μαρτίου περίπου.

Ανυπομονούμε κι εμείς να δούμε το wiki σας, αφού συνοδοιπορούμε.
Να είστε καλά.

Ε. Στάμου είπε...

Και πολύ καλά έκανες Ελένη. Είναι μεγάλη μας χαρά να περνάς από `δω. Όταν τελειώσουμε τα ΚΣΕ θα μπορέσουμε επιτέλους να τα πούμε από κοντά.
Σ` ευχαριστούμε Ελένη.

Ε. Στάμου είπε...

Σταματία μου σ` ευχαριστώ αλλά τί άλλο πια για σένα με τόσα που κάνεις στο σχολείο σου; Τα ξέρω και σε συγχαίρω και θα ήθελα κι εγώ να δουλεύαμε μαζί.

Καλό βράδυ.

Βερα είπε...

πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την εκπόνηση αυτής της φιλόδοξης διαθεματικής εργασίας!
εμπνευσμένες εκπαιδευτικοί και εργατικοί μαθητές! τους χαιρετισμούς μας από το ΓΕΛ Μοιρών (Ηράκλειο Κρήτης)

Ε. Στάμου είπε...

Αγαπητή μας συναδέλφισσα Βέρα από το ΓΕΛ Μοιρών, ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια. Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε η δουλειά μας. Υπάρχουν και αδυναμίες που ελπίζουμε να ξεπεράσουμε και να διδαχθούμε από τα λάθη μας.

Από τα κάτασπρα αυτή την ώρα Γιάννενα (αφού χιονίζει από το απόγευμα), στέλνουμε τους δικούς μας χαιρετισμούς σ` εσάς και τους μαθητές σας.

Βερα είπε...

Αγαπητή Ελένη σου παραθέτω το προσωπικό μου ιστολόγιο, το οποίο έχει φιλολογικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα! θα χαρώ πολύ να περιηγηθείς όταν μπορέσεις! συγχαρητήρια για τα ιστολόγιά σου κει τις εξαιρετικές εργασίες που έχεις δημοσιεύσει!!http://filologikosoikos.blogspot.com/

Ε. Στάμου είπε...

Βέρα σ` ευχαριστώ. Το έχω προσθέσει ήδη στα ιστολόγιά μου. Έχεις πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Μπράβο!