το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ακολουθώντας το παράδειγμα της καλής συναδέλφου Πολίνας Μοίρα αναρτώ την πρόταση μας για το Project στην Α΄ Λυκείου. Για να περπατάμε "μαζεί" όπως λέει ο άλλος  καλός συνάδελφος Διονύσης Μάνεσης, και να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και το κουράγιο μας. Κερδίζουμε πολλά ο ένας από τον άλλο. Για να παραμείνουμε ολόκληροι και με το κεφάλι ψηλά.

5 σχόλια:

Πολίνα Μοίρα είπε...

Εύα μου η δική σου πρόταση είναι πιο κοντά στο πνεύμα και τη φιλοσοφία των ερευνητικών εργασίων γιατί είναι πιο "ελεύθερη" και πιο εξακτινωμένη σε άλλα πεδία!

Νομίζω πως εγώ το ..." εγκλώβισα" κάπως στη Λογοτεχνία.

Καλή σχολική χρονιά και απο εδώ!

sofia είπε...

Ωραία ιδέα ο ηπειρωτικός διαφωτισμός. Εύχομαι να βρείτε ανταπόκριση από τους μαθητές και καλό κουράγιο

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Λίτσα,

Ευχαριστούμε. Βοηθάτε πολύ ( Πολίνα, Λίτσα) με την προβολή των προτεινόμενων εργασιών, μια και η διαδικασία είναι στην αρχή, πολλοί συνάδελφοι δεν έχουμε σχετική πείρα και η ανάγκη για αποκρυστάλλωση σκέψεων, μεθόδων, πρακτικών παίζει το ρόλο της.

Και το θέμα, Λίτσα μ'άρεσε. Όπως μ' αρέσει και το γεγονός ότι παρά τα μυριάδες προβλήματα αρκετοί ξεκινάνε χωρίς γκρίνια προσπαθώντας, αποφεύγοντγας τον εύκολο δρόμο της αντίδρασης επί παντός επιστητού.

Αν μας έδινες την ευκαιρία να την παρακολουθούμε στην πορεία της (αυτό που λες για το web2 μας κάνει;), θα ήμασταν ευτυχείς.

Πολλά φιλιά.

Ε. Στάμου είπε...

Πολίνα, δεν ξέρω αν δημιουργήσατε τα τμήματα ενδιαφέροντος αλλά απ` ό,τι φαίνεται οι μαθητές θα προτιμούσαν να μην τους προτείνουμε εμείς το θέμα αλλά να το επιλέξουν εκείνοι ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Νομίζω ότι οι προτάσεις τους θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη για επόμενα project.
Με την πρότασή σου εγώ είδα ότι δίνεις πολλές διαστάσεις στο θέμα και συμπεριλαμβάνεις και πολλές δραστηριότητες. Μακάρι σ` αυτή την πρώτη πιλοτική φάση να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τους στόχους μας. Σημασία έχει ότι ξεκινάμε με διάθεση να κάνουμε το καλύτερο.
Καλή επιτυχία και θα είμαστε σε επαφή για ιδέες.

Ευχαριστούμε Σοφία, καλό κουράγιο (πόσο μας απέμεινε;) σε όλους.

Διονύση, εσείς έχετε μεγάλη εμπειρία στο σχολείο σου. Τόσα project κάνετε. Αυτά είναι τα καλά με το συμμετοχικό διαδίκτυο, ότι μπορούμε και μοιραζόμαστε τη δουλειά μας. Ό,τι ενδιαφέρον έχουμε να το δημοσιεύουμε όλοι.
Πολλά φιλιά.

Stergios Nastopoulos είπε...

Καλή Αρχή, Λίτσα, και βέβαια, έστω και καθυστερημένα, Καλή Νέα Σχολική Χρονιά!
Το θέμα σας το βρίσκω συναρπαστικό. Αν και δεν είμαι ιστορικός ή φιλόλογος τα Γιάννινα του 19ου αι. είναι ένα "μαγικό" θέμα, πραγματικά συναρπαστικό. Δυστυχώς οι μαθητές μας δεν γνωρίζουν την Ιστορία της Πόλης μας, πράγμα που ισχύει και για τους μεγαλύτερους. Οι γνώσεις των περισσότερων εξαντλούνται στην Ιστορία του Αλή Πασά, αποσπασματικά και με ελλείψεις. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι και δεν είναι του παρόντος. Εύχομαι ολόψυχα "ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ". Δώσε όση δημοσιότητα μπορείς, ίσως βοηθήσεις να γίνει η ποιότητα της ζωής στην Πόλη μας καλύτερη. Γιατί ένας πολίτης που γνωρίζει την πόλη του, το ιστορικό της βάθος και την σημασία της στην Νεοελληνική Ιστορία ίσως σεβαστεί περισσότερο τα μνημεία της. Τα οποία, εκτός από εξαιρέσεις, έχουν φτάσει στο "παρά πέντε". Όση βοήθεια μπορώ να στη δώσω.