το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής για τη δράση "100 χρόνια μετά..."

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής για τη δράση "100 χρόνια μετά..."

 Αποτελεί ξεχωριστή διάκριση, χαρά και τιμή 
η βράβευση του έργου του σχολείου μας,  
Γενικού Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων 
με το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία βίντεο
"...για την τρυφερότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το αρχικό κείμενο 
καθώς και για τις  επιλογές και τον τρόπο ανάδειξης 
λογοτεχνικών θραυσμάτων,  ώστε ο θεατής 
να οδηγείται σε νέες ερμηνευτικές αναγνώσεις". 

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας με τους μαθητές μου το έργο του Παπαδιαμάντη, ανακαλύψαμε σ` αυτό, μέσα από τη γοητεία και μαεστρία της γραφής του -"ποιητή με τον πεζό το λόγο" τον αποκάλεσε ο Παλαμάς- τη μαγεία ενός κόσμου που ήταν βαθιά αληθινός και ενός λαού "που σμίλεψαν οι αιώνες και οι άνεμοι με το καθαρό περίγραμμά τους", όπως λέει ο Ελύτης. Αυτός ο κόσμος  αποτελεί πλέον παρελθόν. Όμως, εξακολουθεί να γοητεύει με τα μαγευτικά πρότυπα ζωής και την υπόμνηση περασμένων αξιών αναφοράς.
Ο Παπαδιαμάντης, που η μνημόνευσή του υποδεικνύεται από τον Οδυσσέα Ελύτη, σήμερα, 100 χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθεί να δίνει το στίγμα της διαχρονικής του παρουσίας και αποδοχής, να μας συντροφεύει στο δικό μας ταξίδι στη ζωή και να απαλύνει τη δική μας σκληρή πραγματικότητα.

 Τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία video

Τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία αφίσα

   Τα τρία πρώτα βραβεία στην κατηγορία blog

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπνευστές αυτού του διαγωνισμού, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των σχολείων που  τίμησαν με τη συμμετοχή  τους, τους σπουδαίους δημιουργούς της χώρας μας. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία  να ενισχυθεί το αναγνωστικό ενδιαφέρον  για το έργο τους και κίνητρο για την εκπαιδευτική κοινότητα για  έκρηξη της φαντασίας και της συνεργατικής δημιουργικότητας.

14 σχόλια:

Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου είπε...

Λίτσα συγχαρητήρια σε σένα και στους μαθητές σου !!!!!!!! Πολύ ωραία η ιδέα σας και ενδιαφέρουσα η σύζευξη εικόνας , σκέψης και πρωτότυπου κειμένου για να αφεθεί ελεύθερο το συναίσθημα που δημιουργεί το διήγημα.

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

...και όταν δίνεται η ευκαιρία, αναδεικνύει ευαισθησίες που καμιά πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν είναι, δεν μπορεί να σκοτώσει.
Συγχαρητήρια και από μένα, Λίτσα μου, σε σένα και τα παιδιά της Πεδινής.

Εαρινή Συμφωνία είπε...

Αχ, μπράβο, χαίρομαι τόσο πολύ... Εύχομαι να έχετε πάντοτε επιτυχίες

Νίκος Καρύδης είπε...

Συγχαρητήρια, Λίτσα και σε σένα και στους μαθητές σου! Πάντα τέτοια!

sofia είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ Λίτσα . Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Και πολύ περισσότερο γιατι δεν είσθε ένα σχολείο μεγαλούπολης αλλά ένα περιφερειακό.

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους σας!Και ναι, η επαρχία κάνει θαύματα!

Ε. Στάμου είπε...

Θερμές ευχαριστίες καλοί μου φίλοι που θελήσατε να περάσετε από το blog για να μας συγχαρείτε. Η γενναιοδωρία των λόγων σας είναι πολύ συγκινητική.
Μια προσπάθεια κάναμε. Η βράβευσή της καταφέρνει, για να μνημονεύσουμε και τον Ελύτη, να κρατάει αναμμένη μέσα μας τη φλόγα της ατελεύτητης προσπάθειας.
"Είναι ανάγκη στις εκατό στροφές στεναχώριας να παράγουμε και μία χαρά", ειδικά σήμερα που η σκληρή πραγματικότητα, Βάσω μου, λίγο λίγο μας αποξεραίνει. Και το ότι είμαστε ένα μικρό, δημόσιο περιφερειακό σχολείο, είναι κι αυτό μια ελπίδα, έτσι, Σοφία;

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Υ.Γ. Εαρινή, χάρηκα πολύ που σε ξαναβρήκα. Από το έτος Ρίτσου είχαμε να τα πούμε.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Τι ανάσα ήταν αυτή!
Έχοντας καιρό, πολύ καιρό, να βολτάρω σε μπλογκ, συναντάω τη βράβευσή σας.
Και δεν είναι η βράβευσή σας, ακριβώς. Είναι αυτά που φτάνουν στη συμμετοχή, αυτά που διαμορφώνουν την ποιότητά της, ο μόχθος και το όνειρο των ανθρώπων που της δίνουν σχήμα.

Κι όπως λέει ή Γιώτα, όταν αυτά συμβαίνουν σε ένα σχολείο της περιφέρειας ( αν και πάντα εμένα η περιφέρεια μού έδινε μεγαλύτερα στοιχεία σιγουριάς και υγείας), τότε η χαρά μεγαλώνει.

Λίτσα, μπράβο, μπράβο σας. Σε σένα, στα παιδιά σου. Κι ελπίζω να έχετε πολλή χαρά, ώστε να μη φανεί αν σας κλέψουμε λίγη απ' αυτή :-)

Ε. Στάμου είπε...

Είναι φυσικό Διονύση μου, που να βρεις καιρό να βολτάρεις στα blog με τόσες δραστηριότητες που κάνετε στο σχολείο σας!!! Όλα τα ξέρουμε από το δικό σας blog.
Έρχεσαι από ένα σχολείο που πολλοί θα ζήλευαν κι εμείς μαζί, αφού βραβεύεται καθημερινά με την πολύπλευρη δράση του.
Δεν θυμάμαι αν σου το ανέφερα, στο επιμορφωτικό υλικό των φιλολόγων των ΚΣΕ αλλά και των ΠΑΚΕ αναφέρεται ότι το ιστολόγιό σας περιέχει μεγάλο πλήθος δημοσιεύσεων ποικίλου περιεχομένου και ότι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η συλλογικότητα ως προς τη δημιουργία και διαμόρφωσή του καθώς και ο μεγάλος αριθμός σχολίων που εμφανίζονται στις αναρτήσεις του.
Και ολα αυτά είναι ενδεικτικά της δουλειάς σας και του τρόπου που λειτουργείτε ως ομάδα.

Ευχαριστούμε πολύ για τα πάντα καλά σου λόγια.

Περισπωμένη είπε...

Αναμενόμενο ήταν...Δεν μου κάνει πια εντύπωση! Κι άλλες διακρίσεις θα ακολουθήσουν, απλά και φυσιολογικά...Το ωραίο είναι ωραίο!!!

annboukou είπε...

Μπράβο και ξανά μπράβο Λίτσα!! Δίκαιη διάκριση και χαίρομαι πολύ.

Σοφία Κανταράκη είπε...

Αγαπητή Λίτσα, τα θερμά μου συγχαρητήρια και πάντα με αξιόλογες δουλειές.Δε μένει λοιπόν παρά να τα πούμε και απο κοντά, στη Σκιάθο για τη βράβευση.

Ε. Στάμου είπε...

Ελένη, Άννα ευχαριστούμε πολύ. Να τα πούμε από κοντά γιατί χαθήκαμε.

Ε. Στάμου είπε...

Σοφία ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια και σε σας για δεύτερη φορά. Σήμερα έμαθα ότι η βράβευση θα γίνει στη Σκιάθο. Θα βρεθούμε εκεί λοιπόν.