το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

My Prezi

Εκτός από το Power Point υπάρχει και το Prezi. Είναι μια καταπληκτική εφαρμογή για τη δημιουργία παρουσιάσεων μ` έναν πολύ πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο. Η εφαρμογή διατίθεται και δωρεάν, είναι σχετικά εύκολη στη χρήση και δέχεται και τα ελληνικά, μόνο που δεν σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής γραμματοσειράς.

Στο παρακάτω επεξηγηματικό βίντεο παρουσιάζονται έξι απλά βήματα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα τις δικές μας παρουσιάσεις.



Αφού δημιουργήσουμε την παρουσίασή μας μπορούμε να τη δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιό μας αντιγράφοντας τον κώδικα ή να την κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας (σε συμπιεσμένη μορφή), να την αποσυμπιέσουμε και να την προβάλλουμε χωρίς να απαιτείται σύνδεση με το διαδίκτυο.

Το δικό μου Prezi.
Εγώ έκανα την πρώτη μου δοκιμή. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο.

6 σχόλια:

Λίλα Τζέτζου είπε...

Ευχαριστούμε , Λίτσα , που μας κρατάς ενήμερους!
Μάλλον θα έχουμε αρκετή δουλειά για το καλοκαίρι!

Elena Elliniadou είπε...

Γεια σου Λίτσα, με τις καινοτομίες σου. Μια με τα βίντεο, μια με το prezi. Δείξε μας το δρόμο. Φιλιά

Νίκος Καρύδης είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της υπερκειμενικής λογικής, Λίτσα! Βέβαια, θέλει λίγο εξοικείωση με την πλοήγηση, αλλά εκτιμὠ ότι θα προσελκύσει τελικά το ενδιαφέρον των μαθητών.Ωραίο!

Ε. Στάμου είπε...

Συγχωρέστε μου παιδιά την καθυστέρηση αλλά με ταλαιπωρούν πολλά.
Δηλαδή Λίλα, ησυχία να μην έχουμε, ούτε το καλοκαίρι. Ας είναι κι έτσι. Φιλιά πολλά και καλή επιτυχία στους μαθητές σας.

Έλα ρε Έλενα, μέχρι να βρω χρόνο ν` απαντήσω είμαι σίγουρη ότι θα είσαι έτοιμη να λύσεις και τις απορίες μου. Θα τα πούμε τηλεφωνικά, φιλιά στην οικογένεια.

Νίκο, ναι, πολύ ωραίο και το κυριότερο μπορεί να προβληθεί και χωρίς σύνδεση με το διαδίκτυο. Κάνε κι εσύ μια δοκιμή και τα ξαναλέμε.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

...και πάνω που απάντησες, να'μαι κι εγώωωω!
"Εδώ τρομάξαμε να μάθουμε τα ελληνικά...", απαντούσε κάποιος υπερήλιξ γνωστός, στην ερώτηση αν μιλάει αγγλικά. Καταστροφή Σμύρνης, προσφυγιά, κατοχή, εμφύλιος..
Λοιπόν, αν έχεις κάτι για word, γιατί κουράστηκα να ονειρεύομαι, τα ξαναλέμε!:-)

Ε. Στάμου είπε...

Που `σαι ρε Διονύση και σ` έψαχναααα!
Τι θα πει κουράστηκες, αν δεν θέλεις να αυτο-καταδικαστείς να αυτο-επιμορφωθείς.

(Το "αυτο" ετέθη χάριν ευφωνίας, κατάλαβες; Σκέψου, το "α" και το "ο" έχουν πλούσια προφορά, το "υ" έχει οξύτερο ήχο, ενώ το "τ" σε παραπέμπει σε τετελεσμένο και ισόβιο.

Με πρόχειρη εκπαίδευση και αυτο-σχεδιασμό (πάρε λίγο από `δω, κάτι από `κει, ένα είδος μπρικολάζ δηλαδή) και το όνειρο θα αυτο-χειριαστεί.