το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Πως χτίζεται ένα δίκτυο προσωπικής μάθησης - PLN


είναι ο τίτλος του άρθρου που παρουσιάστηκε από τους Βασίλη Ζακόπουλο, Έλενα Ελληνιάδου και Σωτήρη Τερζίδη στο 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια και τη Νάουσα 23, 24 και 25 Απριλίου 2010.

"Γιατί οι εκπαιδευτικοί να οργανωθούν γύρω από ένα δίκτυο προσωπικής μάθησης;
Γιατί πλέον η διδασκαλία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και υπάρχει ανάγκη για προσαρμογή στις απαιτήσεις του σήμερα. Υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών, νέων μεθόδων και πρακτικών διδασκαλιών. Κι αυτό μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί σήμερα πιο εύκολα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και πιο συγκεκριμένα τα δίκτυα προσωπικής μάθησης και προσωπικής επαγγελματικής ανάπτυξης".

Η φιλενάδα μου η Έλενα δημιούργησε το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο για τις ανάγκες της παρουσίασης.Όπως αναφέρεται στον απολογισμό που έγινε από την οργανωτική επιτροπή, "κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση".


Τα ψηφιακά πρακτικά του συνεδρίου εδώ.

4 σχόλια:

Elena Elliniadou είπε...

Ευχαριστούμε για την αφιέρωση! Βεβαίως να ξαναπώ ότι εσύ μου έμαθες το πρόγραμμα του βίντεο, και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Τηλεφωνικό tutorial γίνεται; και όμως ναι!
Φιλιά

Ε. Στάμου είπε...

Παρακαλώ, ευχαρίστησή μου και βεβαίως να ξαναπώ ότι έκανες-κάνατε καταπληκτική δουλειά και όχι μόνο με το βίντεο. Ελπίζω σε άλλο συνέδριο να είμαστε μαζί.
Φιλιά πολλά

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Λίτσα, καλησπέρα,
Πολύ ενδιαφέρον το συνέδριο κι απ' ό,τι είδα πλούσιο σε εισηγήσεις. Μακάρι να ήταν πιο συχνές τέτοιες ευκαιρίες...
Ευχαριστούμε (πάντα)για την παροχή τόσου υλικού.
Χαιρετισμούς.

( Την πρόσκληση την άφησα να εκκρεμεί. Ασυγχώρητη αναβλητικότητα - απολογούμαι)

Ε. Στάμου είπε...

Γεια σου Διονύση.
Ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω γιατί είχα πάει Τουρκία. Την επόμενη φορά ελπίζω.
Μη σε νοιάζει για την πρόσκληση, ο καιρός δεν ενδείκνυται εξάλλου.
Χαιρετισμούς κι από μένα.