το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Οι ΜODE PLAGAL στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης και η Μουσική Συντροφιά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσίασαν χθες βράδυ στη γεμάτη κόσμο Αίθουσα Λόγου & Τέχνης, στην Πανεπιστημιούπολη, τους MODE PLAGAL «Μουσική διαδρομή: Παράδοση και Jazz». Η συναυλία τους ήταν καταπληκτική και θα μείνει αξέχαστη, πιστεύω, σε όσους φοιτητές και Γιαννιώτες την παρακολούθησαν.

"Οι Mode Plagal (σημαίνει Πλάγιος Τρόπος) είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στην μουσική τους ως επιρροές. Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους -βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους- έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα.
Από το 1990 που πρωτοεμφανίστηκαν ως σχήμα μέχρι σήμερα, οι Mode Plagal έχουν διαγράψει μια σταθερή ανοδική πορεία, λειτουργώντας συλλογικά ως γκρουπ με αυτόνομη μουσική φύση και θέση, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό".

Mode Plagal - Funk...

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους: http://www.modeplagal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: