το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Σεμινάριο-εργαστήριο λεξικογραφίας


Η Άσπρη λέξη προχωρά στην οργάνωση σεμιναρίου-εργαστηρίου λεξικογραφίας με εισηγήτρια την Άννα Ιορδανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Σεμινάριο-εργαστήριο λεξικογραφίας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 28 Ιουνίου.
Ξέρετε τι είναι η "άσπρη λέξη";
Η "άσπρη λέξη" είναι μία δωρεάν υπηρεσία η οποία στηρίζεται στην καθημερινή διανομή, μέσω internet, μιας ελληνικής λέξης. Σκοπός δεν είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού λεξικού το οποίο θα περιέχει λέξεις αλλά η γνωριμία με κάθε λέξη ξεχωριστά, τη σημασία της, την ιστορία της, την αισθητική της, τη θέση της στον κόσμο των λέξεων. Περισσότερα...

Δείτε την άσπρη λέξη της ημέρας. Είναι η λέλη "Παιάνας".

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Παιδιά με όρεξη και μεράκι στην άσπρη λέξη, καλύπτουν ένα κενό σε ένα χώρο που δεν κινούνται, νομίζω, και πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Έχουν εκδώσει και ένα πολύ συμπαθητικό παραμύθι, αν έχετε παιδιά προ/πρωτοσχολικής ηλικίας. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν, επίσης, ευχάριστα ( γλωσσικά ) παιχνίδια.

Πέρασα να ευχηθώ καλό καλοκαίρι. Η άσπρη μου λέξη σήμερα είναι
"διακοπές"! Δεν ξέρω αν θα μαζέψω λέξεις, όπως ο Σολωμός, πάντως βότσαλα, κοχύλια, ψευδαισθήσεις και στόχους για την επόμενη σχολική χρονιά σίγουρα! Ελπίζω, άμα τη αφίξει, να σας βρω ορεξάτους!
Να είστε καλά.

Ε. Στάμου είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να περάσετε κι εσείς όμορφα και ξεκούραστα το καλοκαίρι.