το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Διεθνές μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Οδυσσέας Ελύτης. Ο ποιητής του Αιγαίου»Το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, οργανώνουν το 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Οδυσσέας Ελύτης. Ο ποιητής του Αιγαίου». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Απευθύνεται σε μαθητές λυκείου και αφορά τη ζωή και το έργο του Νομπελίστα Έλληνα δημιουργού. Κάθε σχολείο συνεργάζεται με έναν ειδικό σύμβουλο από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, ο οποίος παρουσιάζει τη δική του επιστημονική ανακοίνωση, πριν από το σχολείο της ευθύνης του. 


To Γενικό Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων, έχει τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει για δεύτερη φορά φέτος στο Συνέδριο. Θα παρουσιάσει εισήγηση, διανθισμένη με power point και βίντεο με θέμα: "Οδυσσέας Ελύτης. Η ποιητική αφετηρία - Η κορύφωση - Το ώριμο λυκόφως". Θα ολοκληρώσει την παρουσίασή του με την απαγγελτική θεατροποίηση ενός αποσπάσματος από τον Ήλιο τον Πρώτο του Οδυσσέα Ελύτη. Ειδικός σύμβουλός του είναι ο κ. Νικήτας Παρίσης, Φιλόλογος, Συγγραφέας.
 
Το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr 
Περισσότερα για το διεθνές μαθητικό συνέδριο μπορείτε να πληροφορηθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996)
 
Στυλωμένη στους βράχους δίχως χτες και αύριο
Στους κινδύνους των βράχων με τη χτενισιά της θύελλας
Θ` αποχαιρετήσεις το αίνιγμά σου. 
                                                                    Η Μαρίνα των βράχων

(Η εικόνα προέρχεται από το βιβλίο του Δημήτρη Ταλιάνη, Προσανατολισμοί στο Αιγαίο, φωτογραφική ποιητική, Αθήνα 1991).

2 σχόλια:

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Καλή επιτυχία! Κρίμα που δεν το γνωρίζαμε νωρίτερα! Εχουμε ετοιμάσει κ μεις κατι κείμενα με αυτόματη γραφή με αφορμή τον Ελυτη, δραματοποιηςη μουσικη επένδυση. Θα τα παρουσιάσουμε σε τοπική εκδήλωση

Ε. Στάμου είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Σωτηρία.
Το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr, οπότε μπορείς να το παρακολουθήσεις. Το δικό μας σχολείο είναι στο πρόγραμμα την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, στις 11:00 π.μ.

Καλή επιτυχία και στη δική σας εκδήλωση.
Είμαι σίγουρη ότι οι δημιουργίες σας είναι υπέροχες!