το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Mαθητικό συνέδριο «150 ΧΡΟΝΙΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ»

(Ενεργοποιήστε τον ήχο, πάνω αριστερά, για να ακούσετε το τραγούδι του συνεδρίου. Έχει τον τίτλο "Όσο μπορείς". Τη μουσική σύνθεση έγραψε, ειδικά για το μαθητικό συνέδριο, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, σε στίχους του Αλεξανδρινού Άρη Δαβαράκη.  
Τραγουδούν όλοι μαζί οι μαθητές - σύνεδροι).

150 ΧΡΟΝΙΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Tη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη μελετούν και προσεγγίζουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, στο μαθητικό συνέδριο «150 ΧΡΟΝΙΑ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ» που θα λάβει χώρα στην  Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου  2013, το οποίο διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο  και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  
Στο μαθητικό συνέδριο θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα και θα παρουσιαστούν εικαστικές συνθέσεις, video και εγκαταστάσεις για τις θεματικές ενότητες: Καβάφης και Αρχαίος Κόσμος, Καβάφης και Ελληνιστικοί Χρόνοι, Καβάφης και Βυζάντιο, Καβάφης και Πόλη, Ιστορία, πολιτική και παράσταση στο έργο του Καβάφη, Η ιστορική αίσθηση στο έργο του Καβάφη, Η ποιητική του Καβάφη, Καβάφης και γλώσσα, Έρωτας και ομορφιά στην ποίηση του Καβάφη, Ο Καβάφης σήμερα. 
Στο συνέδριο συμμετέχουν 13 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Πόλη και περισσότεροι από 150 μαθητές.
 
Το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr
Η ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: