το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γιώργος Σαραντάρης, Εμείς οι Έλληνες



Ο Γιώργος Σαραντάρης, ποιητής και φιλόσοφος γεννήθηκε στις 29 Απρίλη 1908 στην Κωνσταντινούπολη από οικογένεια καταγόμενη από το Λεωνίδι της Κυνουρίας. Βασικό χρονολόγιο του Γιώργου Σαραντάρη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Οδός Πανός", τχ. 144, Απρίλιος - Ιούνιος 2009.


Enlarge this document in a new window
Digital Publishing with YUDU

Ο Γιώργος Σαραντάρης ήρθε  στην Ελλάδα σε ηλικία 22 ετών  από την Ιταλία  όπου κατοικούσε μόνιμα, το Μάρτη του 1931, για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και να εργαστεί.  Πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου 1941 σε ηλικία τριαντατριών χρονών από τις κακουχίες που υπέστη στον πόλεμο του 1940-41. "Δεν έχω γνωρίσει, θα `θελα να το διακηρύξω, μορφή πνευματικού ανθρώπου αγνότερη από τη δική του", έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης. Στη σύντομη ζωή του κατάφερε να δώσει ένα πλούσιο και πολυσχιδές έργο.
Η εκπομπή «Εποχές και συγγραφείς» είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του.

Εποχές και συγγραφείς. Γιώργος Σαραντάρης from Αντίφωνο (antifono.gr) on Vimeo.

3 σχόλια:

sofia είπε...

Καλησπέρα Λίτσα , πολύ μου άρεσαν οι εφαρμογές με το bannersnack και προσπάθησα και εγώ να φτιάξω κάτι. Δίνει πολλές δυνατότητες και έχει και το πλεονέκτημα της ελληνικής γραφής.

Ε. Στάμου είπε...

Γεια σου Σοφία. Είναι πολύ καλό το banner, νομίζω ότι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Κάνουμε δοκιμές τώρα που έχουμε χρόνο και από Σεπτέμβρη σκεφτόμαστε πως θα το χρησιμοποιήσουμε και διδακτικά. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνεις. Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι δεν δέχεται μουσική.

sofia είπε...

Έφτιαξα κάτι απλό για τον Πέτρουλα , για να δω πώς λειτουργεί. Μπες στο blog να το δεις.