το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αναμνήσεις από τη Yozgat



Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα για να φτιάξω ένα κολάζ φωτογραφιών. Εκτός από εικόνες δέχεται κείμενο, πολυμέσα, υπερσυνδέσμους, δυστυχώς όμως δεν δέχεται τα ελληνικά.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το ταξίδι που κάναμε με την ομάδα Comenius του σχολείου μου (Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων) στην πόλη Yozgat της Τουρκίας. Ευχαριστώ τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάκη Παναγιώτη, συντονιστή του προγράμματος, για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες του. Όλες οι αναρτήσεις για το ταξίδι είναι στη χρυσόμυγα.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Προγράμματα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Α΄ Επιπέδου

Όπως ανακοινώθηκε στο δικτυακό τόπο της Πύλης Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β΄ Επιπέδου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης των εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες (Α΄ επιπέδου), ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Στα προγράμματα πιστοποίησης που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Μαΐου– Ιουλίου 2010 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων.

Στον Οδηγό Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών που είναι διαθέσιμος εδώ, περιλαμβάνεται υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην παρούσα Πύλη ενημέρωσης και Συνεργασίας Β΄ Επιπέδου: http://b-epipedo2.cti.gr

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


"Η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών αποκτά αυξανόμενη σημασία σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν κρίσιμες επιλογές για το μέλλον τους σε σχετικά μικρή ηλικία, συχνά χωρίς επαρκή πληροφόρηση, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Πολιτείας, της Κοινωνίας, του Σχολείου και της Οικογένειας".

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής παρουσιάζει τη σειρά "Επαγγέλματα" , σε παραγωγή και επιμέλεια του Ιδρύματος Λαμπράκη, με την ευγενική χορηγία της Lavrentiadis Group of Companies. Για τριάντα επαγγέλματα, παρουσιάζοται βίντεο με συνεντεύξεις καταξιωμένων επαγγελματιών από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, πλήρεις οδηγοί των σπουδών στην Ελλάδα που οδηγούν στην απόκτηση σχετικών πτυχίων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση των αποφοίτων στους αντίστοιχους κλάδους.

Πληροφορίες για τα επαγγέλματα και την απασχόληση μπορεί να βρει κάποιος και στον Οδηγό Σπουδών και Απασχόλησης της Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας, στοιχεία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν και για την πιο πάνω σειρά.