το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Νίκος Καββαδίας



Με αφορμή τη σημερινή, αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2010, έφτιαξα ένα κολάζ με εικονιστικό υλικό που αντλήθηκε κυρίως από τον ιστότοπο του ΕΚΕΒΙ kavvadias.ekebi.gr αλλά και από άλλους, που εμφανίζονται με υπερσυνδέσμους πάνω σε ορισμένες εικόνες.
Το πρόγραμμα ονομάζεται VUVOX Collage και είναι ελεύθερο. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία κολάζ με εικόνες, που έχεις τη δυνατότητα να τις επεξεργαστείς όπως θέλεις, να προσθέσεις υπερσυνδέσμους, που να παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες, βίντεο, μουσική και κείμενο, όχι όμως στα ελληνικά. Η πρώτη προσπάθεια ήταν δοκιμαστική. Θα δω αν μπορώ να το αξιοποιήσω και με τους μαθητές μου. Ένα sign in χρειάζεται και πολλή φαντασία.

5 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Μπράβο Λίτσα!!!
Παρακολουθώ την πορεία σου και θαυμάζω τον τρόπο που τα εφαρμόζεις στην πράξη!
Συνέχισε πολύ καλα!!

Ε. Στάμου είπε...

Εεεε, Γιώργο, που είσαι, σε χάσαμε τελείως. Είσαι εντός ή εκτός χώρας; Χάρηκα πολύ που πέρασες και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Στείλε κανένα mail με νέα σου. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ με πολλή κούραση αλλά μου αρέσει. Θα περιμένω νέα σου.

Λίλα Τζέτζου είπε...

Πάρα πολύ καλό, Λίτσα, σ΄ευχαριστούμε!
μας αναβαθμίζεις!

Ε. Στάμου είπε...

Κι εμένα μου άρεσε πολύ Λίλα. Αυτό το έφτιαξα στα γρήγορα για να το δοκιμάσω. Θα το ψάξω περισσότερο και πιστεύν ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ ωραίες δουλειές με τα παιδιά.
Οι ΤΠΕ αναβαθμίζουν τη δουλειά μας, ε;

P_psyho είπε...

καλησπερα.. ειμαι μαθητης του 3ου λυκειου κορυδαλλου και εργαζομαστε πανω στον καββαδια για μια παρασταση που θα ανεβει στο τελος της σχολικης χρονιας και θα θελαμε το video που εχετε φτιαξει αλλα δεν βρισκουμε τον τροπο να το κατεβασουμε.. παρακαλω επικοινωνιστε μαζι μου εαν γινεται στο e-mail μου panospsihoyios@yahoo.gr