το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


"Η Ορχήστρα του Δρόμου, συναντά τους ήχους και τις φωνές της Μεσογείου". Αυτός ήταν ο τίτλος της καταπληκτικής συναυλίας, που μόλις μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ 105,8 αφιερωμένης στην καλή γειτονία, στην ειρήνη και τη φιλία Ελλήνων & Τούρκων, καθώς και όλων των λαών της Μεσογείου. Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου στο Θεάτρο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Χίο και την παρακολούθησαν και πολλοί Τούρκοι από τις απέναντι από τη Χίο ακτές.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην ελληνοτουρική φιλία και υπήρξε μέρος των εκδηλώσεων «Θεοδωράκεια», τα οποία έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, φεστιβάλ στο οποίο ενώνονται πολιτισμοί και μουσικές και το οποίο απέκτησε πλέον μεσογειακή υπόσταση και εμβέλεια.
Στη συναυλία συμμετείχαν ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Έλλη Πασπαλά, η Γεωργία Νταγάκη, ο Πορτογάλος Duarte, η Τουρκάλα Dilek Kots, γνωστή από το soundrack της ταινίας "Πολιτικη Κουζίνα", η «Ορχήστρα του Δρόμου» και ο «Κήπος με τις Τρομπέτες» του Φώντα Τζανίνη.

"Πολίτικη Κουζίνα"
Politiki Kouzina_Sta limania anapsane foties - HerCai

Και λίγη από τη μουσική που μεταδόθηκε:
"Με τα μάτια κλειστά"

Me Ta Matia Kleista - Melina Aslanidou

"Baharat"
Baharat (2nd version) - Theodosia Blasiadou

Δεν υπάρχουν σχόλια: