το ιστολόγιο της Στάμου Ευαγγελίας, φιλολόγου, επιμορφώτριας ΤΠΕ
Photo Album: Άγγελου Καλογερίδη

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


"Η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών αποκτά αυξανόμενη σημασία σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν κρίσιμες επιλογές για το μέλλον τους σε σχετικά μικρή ηλικία, συχνά χωρίς επαρκή πληροφόρηση, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Πολιτείας, της Κοινωνίας, του Σχολείου και της Οικογένειας".

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής παρουσιάζει τη σειρά "Επαγγέλματα" , σε παραγωγή και επιμέλεια του Ιδρύματος Λαμπράκη, με την ευγενική χορηγία της Lavrentiadis Group of Companies. Για τριάντα επαγγέλματα, παρουσιάζοται βίντεο με συνεντεύξεις καταξιωμένων επαγγελματιών από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, πλήρεις οδηγοί των σπουδών στην Ελλάδα που οδηγούν στην απόκτηση σχετικών πτυχίων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση των αποφοίτων στους αντίστοιχους κλάδους.

Πληροφορίες για τα επαγγέλματα και την απασχόληση μπορεί να βρει κάποιος και στον Οδηγό Σπουδών και Απασχόλησης της Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας, στοιχεία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν και για την πιο πάνω σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: